zaterdag 13 oktober 2012

13okt12   Drie Groepsactiviteiten

Gezien op de Meesterlijk designbeurs in Amsterdam,  de PapierBiënnale in Rijswijk /Den Haag en Het creatieve alfabet in Museum Meermanno in Den Haag.

Soms ben je op zoek naar "ontmoetings activiteiten" voor groepen, of deze groepen  nu groot, klein, school, werk, wijk etc zijn.
Op deze 3 beurzen kwam ik deze activiteiten tegen en geef ze hier aan jullie.

De 1e is van Piet Hekker, op de beurs verkocht hij scones met wel 12 verschillende aparte soorten jams.. daarnaast had hij een een tafel met A4's met teksten om in te vullen. De vragen zijn heel divers en gaan uit van concreet vragen bv wijk wensen, wat zou jij willen bijdragen aan je wijk tot wat waren je kinderdromen.

Hiervoor heb je nodig: iets dat je "verkoopt" waardoor mensen naar je toekomen...
A4's met teksten toegespitst op je doelgroep en vooral ook met wensen, dromen en soort activiteit.. potten met viltstiften.... gekleurd tape en een plakwand.
Je kan dit heel vrijblijvend doen .. maar ook alles inventariseren .. er een boek van maken.. nieuwe initiatieven door ontwikkelen etc.

Toen ik thuis de naam ging googlen kwam ik er achter dat hun bakkerswinkel  vlak bij ons huis ligt.. maar wel uit de looproute.. toch weer eens gaan kijken ;-)
Je vind hun visie ook op Facebook en op zijn naam

De 2e Activiteit zag ik op de PapierBiennale
Een van de kunstwerken waren aan elkaar gemaakte ringen van papier  [zoals we dat als kind wel deden] maar nu van boekpapier.
De aktiviteit is: knip/ snij stroken papier, een pot pennen en potloden..lijmflacons.
laat er wensen/ dromen, meningen. doelen etc op schrijven en plak ze ringsgewijs aan elkaar tot een hangend object

Het 3e idee komt van de tentoonstelling Het Creatieve Alfabet in Museum Meermanno.
Dit vraag iets meer voorbereiding nl. het maken van losse woorden geprint op magneetvellen.. waarmee Poëzie op ramen kan worden gemaakt.. bv in de boekenweek kan je e woorden daarop toespitsen.. over deze activiteit moet je langer nadenken oa welke woorden je ter beschikking stelt en de tijd om het te laten maken.. maar deze kunnen daarna steeds weer gebruikt worden

 En tot slot zie je ook nog iets dat ik nooooit doe  ;-)

 Ik denk dat je van hier uit vele ideeën  en activiteiten kan ontwikkelen.. veel plezier ermee en als wilt laat je me  dan weten of je er iets meegedaan hebt of hoe je het vertaalt hebt naar jouw activiteit??

 
De plakwand mooi met lampjes, bloemetjes, mooie stiften en gekleurde tape


 De visie van Piet Hekker..


 
Voorbeelden van vragen..

 
 Het ringetjes object in Museum Meermanno door de bezoekers gemaakt



 
 Woorden van magneetvellen gewerkt tot Poëzie



 Geen bordjes maar vellen Velluw papier met een tekst




Geen opmerkingen:

Een reactie posten