zaterdag 18 januari 2014

18jan14 Beeld van vandaag: Crowdfunding..

Crowdfunding is sponsering voor kleinschalige en duurzame projecten en in ruil daarvoor krijg je een deel van de opbrengst oid.
Vorig jaar hebben we dit gedaan voor een varkensproject en daarvoor krijgen we 3x een varkensvlees pakket... en vandaag was de 1e keer.

Deze varkens [het bonte Bentheimer-ras]  leeft alleen buiten ... ook in de winter.. max 25 varkens op 1 ha.....ze vinden hun eten in de grond [ gras, torretjes, slakken, worm]  en worden bijgevoerd met een granenmengsel op biologische basis uit noord Europa en zonder van ver aangevoerde soja of palmolie!

Ze zijn er op dit moment op verschillende plekken in Nederland [vooral in het oosten] maar nu dus ook in Amsterdam noord.. waar we ze kunnen bekijken.

Wij vanochtend met de tram en bus en een stukje kopen om onze varkens te zien en het pakket te krijgen.. mooi is te zien hoe enthousiast de initiatiefnemers en de vrijwilligers zijn die hier aan meewerken.

En Fred blij want die at vroeger altijd zure zult, bloedworst en reuzel ... en laat dat nou ook in het pakket zitten... hij blij!
Hier een paar foto's van "onze varkens"
Je kan nog steeds meedoen, ga dan naar:  buitengewonevarkens.nl.

En als het toch nog gaat sneeuwen dit jaar ga ik dat toch even bekijken... Varkens in de sneeuw lijkt me en n mooi gezicht ;-)









Geen opmerkingen:

Een reactie posten