maandag 19 mei 2014

19Mei14 Beeld van vandaag: WAANZIEN en BEELDCULTUUR in het MOTI Breda... over wat doet het beeld met jou en wat doe jij met het beeld
MOTI: Museum of the Image

De reden dat ik in Breda was, was het bezoeken van de tentoonstellingen Waanzien en Beeldcultuur in het Moti.
De 1e over het gegeven:  is dat wat je ziet wel echt wat er is en de 2e over de ontwikkelingen van en in Beeldcultuur.

Waanzien wordt gemaakt in samenwerking met het jongeren tijdschrift DUF... die kritisch schrijft over beelden en informatie.
Ik kan iedereen aanraden om deze tentoonstelling te gaan bekijken... kennis is macht als je leert/ weet hoe beelden worden gebruikt om je iets te laten doen/ weten/ beïnvloeden/aanzetten tot meningen en koopgedrag... en wat staat er nou echt in de [kleine] lettertjes.

Of zoals de flyer zegt: Prik jij door de beeldtricks van spindoctors, glossy advertisers en foodmarkers, en hoe laat jij je beïnvloeden door dresscode, schoonheidsidealen en beelden.

Een leuke opdracht was: kies een favoriet stripfiguur [er was een bak vol]... welke kleuren zijn er gebruikt.... knip deze kleuren uit [plak] tape  en maak je  eigen blokjescode.
Dit is een variatie op het uitkiezen van een plaatje en dan de kleuren apart weergeven.. kijk in welke volgorde iedereen de blokjes zet ook al hebben ze dezelfde stripfiguur... je kan ook de meeste voorkomende kleur op 1 zetten en daarna de volgende kleuren... of de grootte van de blokjes varieren.

 Verder kan je je visuele intelligentie  en -geheugen testen,  is er een mini-supermarkt en een "schoonheids salon".
Kortom: een tentoonstelling voor jong en oud... het gratis magazine die bij deze tentoonstelling hoort geeft nog meer achtergrond.


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten