maandag 19 mei 2014

19mei14 Beeld van vandaag: Resolute - Design changes  in het MOTI Breda

Tegelijkertijd met de tentoonstelin over Waanzien en Beeldcultuur is er ook de tentoonstelling Resolute... iets minder toegankelijk dan de vorige tentoonstelling, maar voor mij een aanrader over de diepere achtergronden en processen van de beeldcultuur.

 Ik citeer uit hun flyer:
   "In het verleden werd de ontwikkeling van grafische vormgeving bepaald door de heersende krachten als religie, politiek en geld. Het natuurlijke vermogen van de mens om visuele boodschappen te begrijpen is daarbij sterk uitgebuit. Gedreven door technologische vooruitgang ontstond er een innovatieve communicatie wedloop waarbij grafische ontwerpers het gedrag en de meningen van de mens in hoge mate beïnvloeden.
 Resolte- design changes onderzoekt hoe ontwerpers hun sociale verantwoordelijkheid nemen. In krachtige projecten tonen deze ontwerpers dat ze vastbesloten zijn om een rol te spelen in het veranderingsproces dat zich in de maatschappij en hun beroep afspeelt. Met informatie,bemiddeling, inspiratie en betrokkenheid moedigen ze mensen aan om een eigen mening te vormen en in actie te komen ".

Een tentoonstelling voor ieder die meer inzicht in de processen wilt krijgen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten