donderdag 11 september 2014

11sept14 Beeld van vandaag: Zhen Xian Bao......

Naald en draad tasje van de Dong vrouwen in China.
.. gemaakt bij Mieke Gorter in Amstelveen met traditioneel materiaal als moerbeiboom-bast papier en katoen geverfd met indigo en ossenbloed... gevuld met bandjes, muntje, sluitingkjes en garen uit dat gebied.

Ik heb er al een paar gemaakt en het lukt me steeds beter om de hoeveelheid vakjes op de juiste manier in elkaar te zetten... gisteren heb ik een kleiner formaat gemaakt nl 7x12 cm met 15 vakjes.
Het zijn er 2 geworden, een voor Mieke en een voor mij.
Margaret was er ook [zij leerde Fold Embrodery maken] en zij heeft van groot naar klein een aantal tasjes gemaakt... Berthi Smith heeft ook al kleintjes gemaakt .. al met al beginnen textielmensen een leuke collectie te maken.

Een workshop bij Mieke is een intensieve dag-workshop ... je doet er minstens 6 uur over om een Zhen Xian Bao in elkaar te zetten, maar je gaat met een mooi resultaat naar huis.... en een grote bewondering voor dit handwerk  van de Dong-vrouwen.

Wil je meer weten over deze tasjes scroll dan naar beneden naar de tags: zhen xian bao, shu bao, mieke gorter of fold embrodery... daar vind je een aantal andere artikelen  en voorbeelden over dit gebruiksvoorwerp van een minderheidsgroep in China.
 Kijk ook op de website van Mieke Gorter voor de workshops Zhen Xian Bao en fold embrodery van de Miao vrouwen




1 opmerking:

  1. Good verhaal en inderdaad het is zo inspirerend om steeds blije en enthousiaste mensen te zien vertrekken met een mooie Shu Bao in de hand.

    BeantwoordenVerwijderen