maandag 14 december 2015

14Dec15 Kerstmarkt  ja of nee?

Jaren ging ik naar de kerstmarkten vooral in Duitsland, zelfs een van 2 dagen met de boot naar Keulen en Dusseldorf ... zo,n reisje langs de Rijn.
Vroeger waren ze sfeervol en kon je mooie kerst decoraties kopen... ik heb een paar mooie vogeltjes en een houten lichtornament voor het raam.
En toen ging het me tegenstaan... de braadlucht, het bierdrinken, de massa, het bijna "liefdeloze".
Ook de kerstmarkten hier in stad waren een aanfluiting... commerciel, afstandelijk, sfeerloos.
Dit weekend was er een kerstmarkt op het Westergasfabriek terrein... daar verwachtte ik een ander gevoel.. en dat was ook zo...olv de Sunday Market organisatie was er nu een grote, zowel binnen- als buiten, kerstmarkt georganiseerd.
Kleinschaliger, liefdevoller, anders ... met trefwoorden als: ambachtelijk, fair trade, handmade, biologisch, design, natuurlijk materialen/grondstoffen, kleine bedrijfjes, duurzaam, voetafdruk en nog veel meer.
Mooie cadeautjes, ja ook braadworst en gluhwein, want dat hoort er ook bij,  maar wel biologisch en zonder stanklucht, life muziek ipv van mechanische jinglebells en leuke kinder activiteiten [!]
Dus als je in de toekomst eens naar een ander soort kerstmarkt wilt, of inspiratie zoekt om zelf een ander soort kerstmarkt organiseren, dit is een voorbeeld.
Hierbij een aantal sfeer plaatjes.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten