zondag 31 augustus 2014

31aug14: Beeld van vandaag: Art Journaling Enveloppenboek dl2

Zie voor de hele beschrijving van dit Art Journaling enveloppenboek mijn blog van gisteren.
Vandaag de laatste pagina's.






















zaterdag 30 augustus 2014

30aug14 Beeld van vandaag: Art Journaling enveloppenboek dl1
.... in de stilte en de eenzaamheid stond ik oog in oog  met de mystieke odyssee ...

Dit boek is gemaakt van een multo infomap van Nespresso koffie reclame waarin dunne bladen en tabbladen zaten met info over Nespresso koffie, de dunne pagina's heb ik weggegooid, de tabbladen gebruikt samen met enveloppen.
Knip enveloppen open en draai ze om, ze hebben vaak mooie kleuren en patronen, ook venster-enveloppen gebruik ik.
De cover is beplakt met wat ik  "mystiek papier" noem nl. kassabonnen die ik gestreken heb ... het thermische papier verkleurt dan en als je experimenteert krijg ik aparte patronen.
Verder heb ik mooie plaatjes, teksten, notities, aantekeningen en artikelen erin gedaan zodat het een "dagboek/journaling" is geworden.
Vandaag deel 1  en morgen het laatste deel.





















vrijdag 29 augustus 2014

29aug14 Beeld van vandaag: Schilderen a la Miro

Een van de werken die ik gisteren in mijn blog plaatste heb ik verder afgemaakt.
Het is een schilderijj geworden waar van alles in te zien is bv het gezicht in het midden kan je op 2 manieren bekijken, het ligt er maar aan hoe je kijkt.
Hier de 3 fasen van het werk.
Het doek is 60x80cm, begonnen met een tekening met zwarte marker, inkleuren met parelmoerverf en de zwarte lijnen opnieuw natekenen en verdere details toevoegen.
Ik ben er erg blij mee en weet al een plek waar het kan hangen.





donderdag 28 augustus 2014

28aug14 Beeld van vandaag: Schilderen a la Miro

Van 1993-1996 heb ik de opleiding Genezend tekenen docent/ therapeut bij Lisa Borstlap in Zutphen gevolgd  www.genezendtekenen.nl 

Steeds ben ik de opleiding blijven volgen oa via de beroepsvereniging ... nu ruim 18 jaar later ben ik weer een workshop bij Lisa gaan doen en het is alsof ik weer terug stap in herinneren ... nog steeds is het een warm bad waar je in terecht komt als je bij haar een cursus/ workshop of opleiding Genezend tekenen docent/ therapeut of Beeldende Communicatie gaat doen.

Lisa is niet alleen een voortreffelijk docent/ therapeut, maar ze doet er ook alles aan om de omgeving en de innerlijke mens tot haar echt te laten komen en is een liefdevol mens ... dat was 18 jaar geleden al zo en is het nu nog steeds.
Nu in een groot prachtig modern gerestaureerde oude smederij pand in het centrum van Zutphen met talloze les/oefen ruimtes en ateliers.

Lisa geeft ook workshops over de grote moderne meesters als Miro / Kandinsky / Mondriaan / Keith Haring enz.

Miro is een intensieve 2daagse workshop van 10 tot 22 uur [!] en van 10 tot 17 de dag erna...gelukkig kon ik er blijven slapen.
Ondergedompeld in de wereld van Miro hebben we 2 grote doeken gemaakt [60-80] in 2 verschillende technieken met prachtige parelmoerverf, een film over hem gezien, een basis opgezet met collages en gewerkt met Oost-Indische inkt en ecoline.

Nee mijn doeken / collage en tekening zijn nog niet af, maar ik kan er wel thuis aan verder gaan.
Volgende maand ga ik de 1daagse workshop Hundertwasser doen en voor volgend jaar staan de andere meesters in de agenda.
Ik hoorde dat er voor de zomer een 3daagse Escher in de planning staat ;-) een reden om de website de komende tijd in de gaten te houden want de workshops zijn snel volgeboekt.